«وجدان بیدار»؛ تعزیه ای که دل ها را به هم پیوند می زند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی (آفتاب فسا)، حمید حیدری در نشست خبری که در تاریخ ۹ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار شد، و از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی گفت: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اصحاب رسانه، از تلاشهای فعالان رسانهای شجاع که در برابر سانسور و تحریف ایستادگی میکنند، قدردانی خواهد میشود. نمونه بارز این ایستادگی، فعالیتهای اثرگذار برخی خبرنگاران و فعالان رسانهای کشورمان است که با وجود محدودیتها، صدای مظلومان را به گوش جهانیان میرسانند.
وی افزود: تعزیه صحرارود که در سال ۱۳۹۱ به عنوان میراث معنوی ملی در فهرست آثار ناملموس ثبت شده، این تعزیه با سابقه ۲۳ ساله، به عنوان یکی ازپرمخاطبترین تعزیههای ایران در سالهای اخیر شناخته میشود و در سالهای اخیر، تعزیه سنتی را در قالب تعزیه جدید به صورت میدانی ارائه کرده است.
روابط عمومی تعزیه صحرارود اعلام کرد که این رویداد هنری در فضایی به مساحت یک هکتار و با ۱۰ هکتار پارکینگ وسایل نقلیه برای زائران اختصاص داده شده است.
حیدری با یادآوری اینکه مدت زمان تعزیه ۹۰ دقیقه است، افزود: میدان نمایش تعزیه سکوهایی برای استقرار حدود ۵۰ هزار نفر دارد، اما آمار سالهای گذشته نشاندهنده استقبال ۲۰ هزار نفری نیز بوده است.
وی همچنین تأکید کرد: تمامی مسائل امنیتی برای این رویداد مهیا شده و از همکاری بسیج، نیروی انتظامی و اطلاعات بهرهبرداری خواهد شد. خدماتی نظیر اورژانس، آتشنشانی و مه پاش نیز در این روز فراهم خواهد بود. تعداد بازیگران بر اساس نوع نمایش مشخص میشود و امسال ۵۰۰ نفر بازیگر و افراد پشت صحنه در این رویداد حضور خواهند داشت.
مسئول روابط عمومی تعزیه با اشاره به اینکه شش ماه از تمرینهای گروه گذشته است، ادامه داد: مردم شهرستان فسا و روستاهای اطراف چندین ماه درگیر تدارکات این برنامه بودهاند و هماهنگیهای لازم در سازمانهای مختلف انجام شده است.
تعزیه امسال؛ مسائل روز دنیا
در ادامه نشست، روح الله رحیمی، نماینده گروه اجرایی ،از اصحاب رسانه به اهمیت این عرصه اشاره کرد و گفت: علمداران ایران در این زمینه نقش مهمی دارند. وی به نقل از حاج قاسم افزود: ایران حرم است و شعار امسال هیات ایران حسین تا ابد پیروز است.
رحیمی همچنین توضیح داد: انتخاب موضوع هرساله تعزیه طبق منویات حضرت آقا صورت میگیرد. امسال، بیشتر صحبتهای آقا به مسائل روز و وحشیگریهای اسرائیل جنایتکار و کودککش مربوط میشود که وجدان هر انسان آزادهای را بیدار کرده است. وی تأکید کرد که بحث ما، بحث خواص و گرویدن به خط ولایت، که همان خط امام حسین است، میباشد.
وی افزود: پژوهش تعزیه (وجدان بیدار و جریان حر بن ریاحی) بر عهده استاد وحید بنده خدا بوده که بیش از سی جلد کتاب تاریخی و مقاتل را مطالعه کرده و این پژوهشها را در اختیار نویسنده تعزیه، جناب استاد محمود سیمکانی، هنرمند مطرح استان و کشور، قرار داده است. این آثار به صورت متنی زیبا و با نثر مسجع آماده شده و در اختیار گروه اجرایی گذاشته شده است. حدود سه ماه نیز به مسائل تمرینی و اجرایی تعزیه اختصاص یافته تا اجرایی در خور شأن اهل بیت و مخاطبین عزیز داشته باشیم.
در پایان حمید حیدری از زمان برگزاری تعزیه گفت:این تعزیه در روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه ۱۴۰۴ مصادف با هفتم محرم ،ساعت چهار عصر در ۱۰ کیلومتر جاده فسا به جهرم ، روستای صحرارود تپه یا صاحب الزمان(عج) برگزار می شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید